PÁLYAORIENTÁCIÓ 3.

 

A mai napon vendégünk volt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke. Bemutatkozással kezdte. Elmondta a gyerekeknek, hogy nagyon nehéz gyerekkora volt, mert nevelőotthonban nőtt fel, Tiszakürtösön. Az általános iskola után olyan szakmát tanult, amihez nem volt kedve, mert későn döntött, már betelt a létszám. Tehát a gyerekek is időben gondolják meg, hogy mit szeretnének. Majd munka mellett leérettségizett, könyvtárosként helyezkedett el, ehhez még tanulni kellett főiskolán, végül az ELTE népművelés-esztétika-magyar szakát végezte el. Később a minisztériumba került, ezért újból tanulnia kellett. Elmondta a gyerekeknek, hogy a fél életét tanulással töltötte. Erre napjainkban is nagy szükség van, sok új dolog jön az életben.

Ezután a gyerekeknek kellett magukról pozitív tulajdonságokat mondaniuk. Aki nem tudott, azt az osztálytársának kellett pozitív jelzővel ellátni. Megkérdezte ezután, hogy ki mi akar lenni, hová szeretne menni tanulni. Volt, akinek már konkrét elképzelése volt, de többeknek, főleg a kisebbeknek még nem. Elmondta azt is, hogy a tanulás a legkeményebb szellemi munka, tehát a tanulók igen is kemény munkát végeznek.

A végén ismét bíztatta a gyerekeket, hogy merjenek bátran vállalkozni elképzelésük megvalósítására, küzdjenek érte, legyen kitartásuk, mert „mindenkinek ott van a zsebében a marsallbot”.
Strauszné Takács Zsuzsanna

MESZTEGNYŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ3-1 MESZTEGNYŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ3-2 MESZTEGNYŐ-PÁLYAORIENTÁCIÓ3-3