KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK – KÜLÖNLEGES GYEREKNAP

A TÁMOP-3.1.4. pályázat keretein belül 2015. október 5-én különleges gyermeknapi programot szerveztünk intézményünk tanulóifjúságának, ahová a szülőket is szeretettel meghívtuk.

Az időjárás szerencsére kedvező volt, így a néhány kilométeres gyalogtúra a szomszédos faluba, Kelevízre, nem okozott problémát a gyerekeknek. Az előre becsomagolt élelmiszerek és az innivaló már az út során megfogyatkozott. Kissé fáradtan, de azért lelkesen érkeztünk meg a kelevízi játszótérre, ahol minden osztály tábort vert és rövid pihenő után ki-ki a neki kedves tevékenységnek állhatott neki. Több érdekes, játékos feladat közül választhattak a gyerekek, lehetett íjjal lőni is. A saját feladatom még az én számomra is különös élményt jelentett. A kolléganőmmel arcfestést készítettünk az éppen „ráérő” gyerekeknek az igényeik szerint. Delfinekkel, lepkékkel, szívecskékkel és különböző nonfiguratív motívumokkal díszítettük a gyerekek arcát, kezét. Nagy sikere volt még a fiúk körében is. Csak a hazafelé vezető út vette kedvét néhány tanulónak, amikor a program végét kihirdettük. Tanulóink fizikai állóképessége, erőnléte nem a legjobb. Többet mozoghatnának, túrázhatnának a szüleikkel is, mert a mi környékük erre kiválóan alkalmas. Próbáltuk erre buzdítani őket, kiemelve a mozgásszegény életmód következményeit. A nap során lehetőségünk volt diákjainkkal többet beszélgetni, egy más típusú tanár-diák együttműködést megvalósítani.

Újabb sikeres programot tudhatunk magunknak. Köszönjük a lehetőséget.

 

Mesztegnyő, 2015. október 8.

Péterné Németh Beáta

MESZTEGNYŐ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GYEREKNAP11 MESZTEGNYŐ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GYEREKNAP12 MESZTEGNYŐ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GYEREKNAP13 MESZTEGNYŐ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GYEREKNAP15 MESZTEGNYŐ-KÖZÖSSÉGI RENDEZVÉNYEK-GYEREKNAP16MESZTEGNYŐ-GYEREKNAP-TÁBLA