EGÉSZSÉGNAP – SZENTGYÖRGYI RÓMEÓ

Beszámoló Szentgyörgyi Rómeó látogatásáról

2015 szeptember 4-én délután 1300 órai kezdettel tanítványaink lehetőséget kaptak arra, hogy egy különleges aerobic órán vehessenek részt a TÁMOP-3.1.4.C-14 pályázat keretében. Az óra különlegességét az adta, hogy hatszoros Világ-, kétszeres Európa – bajnok, valamint a négyévenként megrendezésre kerülő Világjátékok győztese, Szentgyörgyi Rómeó tartotta. Szerencsére a reggel még borús időt délutánra napsütés váltotta fel, így a program a szabadtéri színpadon és nézőterén kerülhetett megrendezésre. A híres sportemberről már napokkal ezelőtt meséltem az első és második osztályosoknak, hogy tudják, ki is fog érkezni hozzánk. Beszélgettünk arról, miért választhatnák őt példaképüknek?

A nagy találkozás előtt testnevelő kollégánk, Péntek Balázs, szakszerűen bemelegítette a gyerekek apraját-nagyját, hogy a várva várt aerobic óra előtt az izmok megfelelő állapotba kerüljenek. Rómeó megérkezése után rövid szakmai és számítástechnikai egyeztetést folytatott Péntek Balázs és Lakos Tamás kollégáinkkal, majd megkezdődhetett a közel 120 főt számláló edzés. Közvetlen, barátságos beszédstílusával pár perc alatt a gyerekek szívébe lopta magát. Oldott, vidám hangulatban, ugyanakkor nagyon kemény munkával telt el a következő 45 perc. Mindenki aktívan, nagy lelkesedéssel mozogta végig az erősítő és alakformáló mozdulatsorokat. A mozgás után a gyerekek érdeklődéssel hallgatták, hogy Rómeó minek köszönheti sikereit, hogyan hozza magát formába, és hogy ők mit tehetnek meg ennek érdekében. Beszélt arról, hogy gyakorlatilag egész életét végig kísérte és kíséri a sport. 

Testet és lelket erősítő, közösségformáló élményben volt része a mesztegnyői Ladi János Általános Iskola valamennyi tanulójának. Erről a program közben és utána készült képek is tanúskodhatnak.

Mesztegnyő,2015. szeptember 5.                                                      

 Szabó Gyöngyi, tanító

Tanulói beszámolók

 

Óvári Dorina (7.o.): Balázs bácsival melegítettünk be a színpad előtt. Majd megjött a Rómeó és megtartotta az aerobikot. A Leila és a Bianka fent voltak a színpadon. A Leilát megkérte a Rómeó, hogy szorítsa magához a kezeit és lábait, majd felemelte a feje fölé. Utána a Patrikot állította a combjára és vele csinált egy trükköt. A végén a többiek futottak autogramot kérni. Nekem tetszett és sokat tanultam.

Fehér Kitti (7.o.): A találkozást mindenki nagyon várta Szentgyörgyi Rómeóval. Amikor megérkezett mi felsősök már tudtuk, hogy fájni fog a lábunk. Amikor felment a színpadra kicsit beszélgettünk, aztán elkezdtünk aerobikozni. Először a karunkat azután a lábunkat tornáztattuk, majd vegyesen. Felment a Leila és a Bianka a színpadra a Rómeó mögé. Ők is csinálták a feladatokat. Mikor végeztünk akkor mutatott nekünk pár trükköt. Nagyon teszettek ezek a trükkök. Jól éreztem magam, de nagyon fájt a lábam.

Juhász Leila (8.o.): 2015. szeptember 4.-én kora délután meglátogatott minket Szentgyörgyi Rómeó. Hasonlóan, mint Katus Attila ő is világbajnok és fitnesz edző. Érkezése után gyorsan bemutatkozott, majd Balázs bácsi megkérdezte tőle, hogy felmehetünk e a Biankával a színpadra. Nagyon kedves volt megengedte, hogy vele csináljuk végig a feladatokat. Kicsit féltünk hiszen idegenek voltak a gyakorlatok és a sorrendet sem tudtuk előre. Ennek ellenére végigcsináltuk az összes feladatot és élveztük. A végén Rómeó pár „mutatványt ” mutatott nekünk. Nagyon klassz, tanulságos, élményekkel teli péntek délután volt.

Németh Alexandra (7.o.): Először bemelegítettünk, majd kicsi gond volt a mikrofonnal, de megoldotta. Sokat mozogtunk. Hamar vége lett sajnos. Utána tartott egy beszédet, ahogy Katus Attila is tavaly. Motiváló beszéd volt. nagyon jól éreztem magam, remélem máskor is jön a suliba!

Korcsog Bálint (5.o.): Zenés bemelegítést tartott a Balázs bácsi. Mikor megérkezett Szentgyörgyi Rómeó két lány felment a színpadra, hogy jobban lássuk mit kell csinálni. Mikor vége volt a gyakorlatoknak utána mesélt a saját életéről, hogy hol járt, mit csinált és hogy ki volt a társa az aerobikban. A végén fényképezkedtünk és autogramot kértünk tőle. Jó volt.

MESZTEGNYŐ-EGNAP-RÓMEO1MESZTEGNYŐ-EGNAP-RÓMEO2MESZTEGNYŐ-EGNAP-RÓMEO3MESZTEGNYŐ-EGNAP-RÓMEO4MESZTEGNYŐ-EGNAP-RÓMEO5