PÁLYAORIENTÁCIÓ: 1

A művészek nagyon szívélyesek, nyitottak voltak. A gyerekeket egyenlő partnerként kezelték. Munkájukat lelkesen végezték (annak ellenére, hogy nagyon korán keltek, hogy időben ide érjenek), jó humorú, jó hangulatú volt műsoruk. A zenés részek különösen feldobták a hangulatot.

A foglalkozás magját a színház felépítése, a különböző színházi foglalkozások bemutatása adta. Alapja a gyerekeke bevonása volt a műsor létrehozásában. Rájuk osztották vendégeink a foglalkozásokat, megbeszélték, hogy a részlet előadásában kinek mi a feladata. (A „Légy jó mindhalálig” című musical kis részletét dramatizálták.)  A gyerekek kissé megilletődöttek voltak a kiválasztásukkor, de később már élvezték (öltöztettek, díszletet pakoltak, súgtak, szerepeltek – ügyesen).

Megható volt a befejezés, a színészek elénekelték a musical részletét, az „Élet szép, az élet minden” kezdetű dalt.

A művészek a végén jókívánságaikat fejezték ki, kívánták, hogy minden gyereknek sikerüljön elérnie azt, ami számukra ki van jelölve.

Úgy láttam, hogy a tanulóink nagyon élvezték ezt az egy órát, amit a művészekkel tölthettek. Én is így éreztem.

 

Színészekkel találkozhattunk.

Nagyon jó volt az előadás. A művészek elmondták a színészet minden csínját-bínját. Még játszottunk is egyet. Énekeltek, táncoltak. A végén csoportképet is csináltak. Nagyon tetszett, szívesen megnézném még őket.

Orsós Katalin – 5. osztály

Nagyon tetszett az előadás, énekeltek nekünk és beavattak minket a színészi szakmába. Utána eljátszottunk egy színdarab részletét. Én lettem a súgó, remélem lesz még ilyen élményem.

Insperger Barbara – 5. osztály

2015. május 26-án kedden művészek jöttek a sulinkba, hogy ismertessék milyen a „színész” világ. Mi is kipróbálhattuk, egy részletet játszottunk el az ő segítségükkel. Mindenkinek nagyon tetszett.

Juhász Leila Bianka – 7. osztály

2015. május 26-án kedden reggel színművészek érkezetek hozzánk a Madách Színházból. Érdekes bemutatót tartottak a színészet világából. Az előadás végén mi is „színészekké” válhattunk. A bemutató végén kérdéseket tehettünk fel a művészeknek. Nagyon tetszett az előadásuk.

Cseh Noémi – 7. osztály

Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_1 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_2 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_3 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_4 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_5 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_6 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_7 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_8 Mesztegnyo_palyaorientacio_1_kep_9